top of page
Search
  • Radio Reboot

Ο Αντώνης Γκρίτσης στις Culturίστριες


«Το καινούργιο σπίτι»: Μια κωμωδία για το «εγώ» που υπερισχύει της επιθυμίας για το «μαζί»

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 6μμ, φιλοξενούμε στις Culturίστριες τον ηθοποιό Αντώνη Γκρίτση, με αφορμή την παράσταση «Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, που παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα, στο Rex-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι ετοιμάζει το καινούργιο του σπίτι, μόνο που οι επιθυμίες της Καικίλιας, όσο και να θέλει ή να υποκύπτει για να τις υλοποιήσει ο ερωτευμένος Αντζολέτο, ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές του δυνατότητες. Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε ανθρώπους που έρχονται και φεύγουν διαρκώς, τα πράγματα ξεφεύγουν και αποκαλύπτονται τα ουσιαστικά και σημαντικά ζητήματα αυτών των ανθρώπων, αλλά και της κοινωνίας που τους «γέννησε».

«To Καινούριο σπίτι φτιάχνεται για να κατοικηθεί, αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ. Σ’ αυτό το σπίτι-ουτοπία η επιθυμία του «εγώ» είναι δυνατότερη από την επιθυμία του «μαζί». Οι ήρωες του Γκολντόνι, νάρκισσοι και υποκριτές έως εσχάτων, θα περιφέρουν τις άστεγες σκιές τους στην πιο τραγική κωμωδία μοναξιάς».

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 20/1, στις 6μμ, για να μιλήσουμε για όλα αυτά που παραμένουν επίκαιρα, αλλά και τραγελαφικά.

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page