top of page
Search
  • Radio Reboot

Top Girls & Ω! Christmas Three στις Culturίστριες


“Top Girls” & “Ω! Christmas Three”: Καταρρίπτοντας κοινωνικά στερεότυπα για τις γυναίκες, αλλά και για τα… Χριστούγεννα!

Τη Δευτέρα 16/12, στις Culturίστριες, κλείσαμε ραδιοφωνικά το 2019 με καλεσμένη, την πρώτη ώρα, την ηθοποιό Ειρήνη Μακρή, με αφορμή την παράσταση “Top Girls” της Caryl Churchill, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, που παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μας μίλησε για τις ηρωίδες (ιστορικές και φανταστικές) της παράστασης, τα θέματα που θίγει το έργο και πόσο επίκαιρο παραμένει σχεδόν σαράντα χρόνια μετά για τη θέση των γυναικών, τους ρόλους, τις απαιτήσεις και τα στερεότυπα που τις ακολουθούν.

Μας μίλησε, ωστόσο, και για «Το δαχτυλίδι της μάνας», την παράσταση της ομάδας C for Circus που παρουσιάζεται στο Bios μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, αλλά και τα επόμενα σχέδιά της με την ομάδα που έρχονται την άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο και αφορούν -και πάλι- έργο της Caryl Churchill.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, εδώ.

* “Top girls”, θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59), Τετάρτη στις 8μμ, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ & Κυριακή στις 7μμ έως το τέλος Ιανουαρίου. * «Το Δαχτυλίδι της μάνας», Bios (Πειραιώς 84), Δευτέρα & Τρίτη στις 9μμ, έως 7/1.

Τη δεύτερη ώρα, μπήκαμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, καθώς καλεσμένοι μας ήταν η Αργυρώ Ταμβάκου και ο Παναγιώτης Λαμπής από την ομάδα Τικ Τακ Ντο, με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική τους παράσταση “Ω! Christmas Three”, που υπογράφουν συγγραφικά από κοινού και η οποία παίζεται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου στο θέατρο Δεκατέσσερα.

Μας μίλησαν για τους τρεις μυστικούς πράκτορες που προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα στην παράστασή τους και πόσο... επιτυχημένα το πράττουν, για τη δική τους άποψη για αυτή τη γιορτή, για την ομάδα Τικ Τακ Ντο, αλλά και για τα επόμενα σχέδια που ετοιμάζουν με τον νέο χρόνο.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, εδώ.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page