top of page
Search
  • Radio Reboot

Γουόντερλαντ και Οδύσσεια Reloaded στις Culturίστριες


Τη Δευτέρα 9/12, στις 6μμ, υποδεχόμαστε στο στούντιο τη Θάλεια Γρίβα και την Ηρώ Κισσανδράκη, οι οποίες θα μας μιλήσουν για την παράσταση «Γουόντερλαντ» που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, με τις ιδιότητες της σκηνοθέτιδος και της συγγραφέα-ηθοποιού, αντίστοιχα.

Η «Αλίκη» του Λούις Κάρολ αλλάζει και μεταμορφώνεται στην «Α» του Γουόντερλαντ. Ενός άχρονου και δυστοπικού περιβάλλοντος όπου όλοι υπακούουν στις εντολές της «Κυρίας». Το «Γουόντερλαντ» έχει δικούς του κανόνες και κατοίκους με μοναδικές ιδιαιτερότητες. Ο Πιλοφόρος, ο Γάτος, ο Λαγός, ο Ποντικός και η Κάμπια περιμένουν στωικά να πιούν το τσάι τους ελπίζοντας σε μια ακόμα παρουσία της «Αλίκης» τους. Εκείνη όμως όχι μόνο δεν τους θυμάται αλλά ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την έξοδο. Το ταξίδι της θα διαρκέσει περισσότερο από ότι εκείνη υπολογίζει αλλά μόνο έτσι θα μπορέσει να βρει την αλήθεια που αναζητά.

Στις 7μμ, μεταφερόμαστε σε μια άλλη γνωστή ιστορία, πολύ παλαιότερη, αλλά επίσης διασκευασμένη, καθώς θα φιλοξενήσουμε τον Πέτρο Σκαρμέα και την Αφροδίτη Λόη, από την παράσταση «Οδύσσεια Reloaded» της ομάδας Asalto, σε κείμενο και σκηνοθεσία του πρώτου, που παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές.

Ο Oδυσσέας θα σταματήσει και πάλι στο νησί της Κίρκης, θα περάσει από το νησί των Λωτοφάγων, θα συναντήσει τις Σειρήνες και τον Κύκλωπα. Εκείνος, όμως, και οι σύντροφοί του θα μιλήσουν σε μία «γλώσσα» που θα καταλαβαίναμε σήμερα. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα καθαιρεθεί από το βάθρο του και θα ιδωθεί τώρα ως ένας άνθρωπος με τις δικές τους αδυναμίες, υστεροβουλίες και επιδιώξεις. Ήρωες που αναγκάστηκαν να σωπάσουν για να μπορέσει να λάμψει εκείνος, θα βρουν τώρα τον χώρο να πουν αυτά που θέλουν, αποκαλύπτοντας κι άλλες πτυχές της ιστορίας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 9/12, στις 6μμ, για ακόμη ένα ταξίδι σε γνώριμες ιστορίες, μόνο που αυτή τη φορά είναι κάπως διαφορετικές.

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Παναγιώτα Κοντοδήμα και η Κλεοπάτρα Γκατζάνη.

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page