top of page
Search
  • Radio Reboot

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης στις Culturίστριες


«Οι Λαντζέρηδες» & «Hotel»: Ο κοινός παρονομαστής μίας μαύρης κωμωδίας και ενός θεατρικού δείπνου μυστηρίου

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, φιλοξενούμε στις Culturίστριες τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σαρακατσάνη, με αφορμή την παράσταση «Οι Λαντζέρηδες» που παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, καθώς και το θεατρικό δείπνο μυστηρίου «Hotel», που σκηνοθετεί ο ίδιος και παρουσιάζεται στο El Convento del Arte.

Η παράσταση «Οι Λαντζέρηδες» διαδραματίζεται στο υπόγειο ενός εστιατορίου. Εκεί, συναντάμε τέσσερις άνδρες, τους λαντζέρηδες, με διαφορετικές αντιλήψεις, κοσμοθεωρίες και επιθυμίες, που βρίσκονται αντίστοιχα και σε διαφορετική φάση της ζωής τους, ωστόσο παραμένουν παγιδευμένοι σε μια ατέρμονη επαναληπτικότητα, σχεδόν σ’ ένα κενό χρόνου, αντιδικώντας για το νόημα της δουλειάς τους, για το νόημα της ίδιας της ζωής.

Ο συγγραφέας Morris Panych θέτει μέσα από το έργο του ένα καίριο υπαρξιακό ερώτημα, αν, δηλαδή, υπάρχει -γενικώς- νόημα.

Στον αντίποδα, για έβδομη χρονιά η ομάδα «Βρες τον Δολοφόνο» συνεχίζει να παρουσιάζει τα διαδραστικά της θεατρικά δείπνα μυστηρίου. Το φετινό, υπό τον τίτλο «Hotel», μας μεταφέρει σε ένα μυστηριώδες ξενοδοχείο, χτισμένο πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο, που ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό και όπως όλα δείχνουν και στον Κάτω Κόσμο… Ανάμεσα σε καλεσμένους και προσωπικό κρύβεται ένα φάντασμα που θέλει να πάρει τις ψυχές τους και οι θεατές καλούνται να αναλάβουν τον ρόλο του ντετέκτιβ!

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 2/12, στις 6μμ, για να ξεκινήσουμε τον μήνα με μια εκπομπή που τα έχει όλα!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page