top of page
Search
  • Radio Reboot

Η απαγωγή της Τασούλας @ Culturίστριες


«Η απαγωγή της Τασούλας – Μια ποιητική μυθιστορία»: Ένα έργο ακραία ποιητικό που εξυμνεί τον Έρωτα-Θρύλο

Τη Δευτέρα 27/5, είχαμε στην παρέα μας την Ελένη Στεργίου και τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο και μαζί συζητήσαμε για την καινούργια παράσταση τής ομάδας This Famous Tiny Circus theatre group, «Η απαγωγή της Τασούλας – Μια ποιητική μυθιστορία», η οποία εξυμνεί τον έρωτα μέσα από την ιστορία δυο νέων ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, που έγραψε ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος σε έμμετρο στίχο, βασισμένο στα πρότυπα των τραγωδιών και μυθιστοριών της κρητικής αναγέννησης. Μια θρυλική, κατά πολλούς, απαγωγή που έλαβε χώρα στην Κρήτη του 1950, ήταν η αφορμή για να γραφτεί και να ανέβει η παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός. Όπως αναφέρουν οι δυο συντελεστές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία το κατείχε ο τρόπος με τον οποίο η κοινή γνώμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την αντιμετώπισαν, μιας και το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Ωστόσο, το έργο κρατά αποστάσεις από τα πραγματικά γεγονότα και αφοσιώνεται με τρόπο λυρικό σε μεγάλες έννοιες, όπως ο έρωτας.Με την Ελένη και τον Κωνσταντίνο συζητήσαμε ακόμη για τη διαδικασία της έρευνας που προηγήθηκε, για τη σκηνοθετική προσέγγιση, αλλά και για τις εντυπώσεις όσων την έχουν δει.

Για να ακούσετε την εκπομπή, πατήστε εδώ.

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page