top of page
Search
  • Radio Reboot

Η κυρά της Ρω/Η αρχή του Αρχιμήδη @ Culturίστριες


Δυο παραστάσεις, δυο διαφορετικά θέματα προς συζήτηση στις Culturίστριες τής 1ης Απρίλη

Τη Δευτέρα, 1/4, θα είμαστε ξανά στον αέρα για δυο γεμάτες ώρες με ωραίες συζητήσεις και καλή μουσική, αρχής γενομένης από τις 6:00 μ.μ, όπου θα έχουμε κοντά μας την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη από την παράσταση «Η κυρά της Ρω».

Η κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτη παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» και μέσα από τις λέξεις τού Γιάννη Σκαραγκά και την ερμηνεία τής Φωτεινής Μπαξεβάνη μάς συστήνεται η γυναίκα που έζησε πάνω από τη μισή της ζωή στην ακριτική νησίδα Ρω. Με φόντο τους διαδοχικούς πολέμους, την ερημιά που την περιβάλλει και τη μοναξιά μετά το θάνατο του συζύγου της, η κυρά της Ρω επιμένει να ανεβοκατεβάζει την ελληνική σημαία σε κάθε ανατολή και δύση του ηλίου.

Στις 7:00 μ.μ, αλλάζουμε παράσταση και θέμα και υποδεχόμαστε τον σκηνοθέτη Βασίλη Μαυρογεωργίου και τον ηθοποιό Γιάννη Σοφολόγη από το έργο «Η αρχή του Αρχιμήδη». Ο Τζόρντι είναι δάσκαλος κολύμβησης και προσπαθώντας να καθησυχάσει ένα μαθητή που φοβάται το νερό, τον αγκαλιάζει και του δίνει ένα φιλί. Αυτή του η πράξη παρερμηνεύεται και πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις, καθώς υπονοείται σεξουαλική πρόθεση. Φόβοι, καχυποψίες, προκαταλήψεις είναι ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια και δημιουργούν διλήμματα -αναλόγως την οπτική γωνία.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα, 1/4, για ένα δίωρο γεμάτο θέατρο!

*Στα μικρόφωνα η Παναγιώτα Κοντοδήμα και η Κλεοπάτρα Γκατζάνη.

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page