top of page
Search
  • Radio Reboot

Coeval I & 4Frontal στις Culturίστριες


Hahnemann & Μύρτος: Δύο διαφορετικές παραστάσεις και εποχές αναφοράς, με μόνο κοινό τα «σκοτεινά» μυστικά που αποκαλύπτονται

Τη Δευτέρα 18/2 και συγκεκριμένα, την πρώτη ώρα, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Άννα Δανέζη, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Coeval I, με αφορμή την παράσταση “Hahnemann Vol.1” που παρουσιάζεται στο Μπάγκειον, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8μμ.

Μας μίλησε για την επιλογή του θέματος και την συσχέτιση του θεάτρου με την έννοια και τις ιδιοσυγκρασίες της ομοιοπαθητικής, όπου όλοι μπορούμε να βρούμε κοινά χαρακτηριστικά, τον ρόλο που έχουν οι θεατές στην παράσταση, αλλά και την κατεύθυνση των έργων της ομάδας.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, εδώ.

*“Hahnemann Vol.1”, από την ομάδα Coeval I, στο Μπάγκειον (Πλατεία Ομονοίας 18), κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8μμ, έως 9/4.

Τη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε έναν παλιό και αγαπημένο μας γνώριμο, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Ζερίτη από την ομάδα 4Frontal, ο οποίος αυτή τη φορά δεν είναι επί σκηνής, καθώς σκηνοθετεί, αλλά επίσης συνυπογράφει με τη Νεφέλη Μαϊστράλη τη δραματουργική επεξεργασία στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ο Μύρτος» του Παύλου Μάτεσι, που παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Μας μίλησε για τον λόγο για τον οποίο επέλεξαν να ασχοληθούν φέτος με αυτό το βιβλίο, τι τους γοήτευσε στους χαρακτήρες, τη δυσκολία που έχει η θεατρική διασκευή ενός μυθιστορήματος, αλλά και τη δυσκολία που οι ίδιοι -ως ομάδα- επιζητούν στις παραστάσεις τους.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησή μας, εδώ.

*«Ο Μύρτος» από την ομάδα 4Frontal, στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα), Τετάρτη με Σάββατο στις 9:15μμ και Κυριακή στις 7μμ, έως 21/4.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page