top of page
Search
  • Radio Reboot

«Πνεύμονες» & «Ο βουβός σερβιτόρος»


«Πνεύμονες- Lungs» & «Ο βουβός σερβιτόρος»: Θα μιλήσουμε για θέατρο με θέμα την προσωπική αβεβαιότητα και το κοινωνικό/εργασιακό σύστημα εξουσίας

Τη Δευτέρα 5/2, οι Culturίστριες θα φιλοξενήσουν τους συντελεστές δύο παραστάσεων, την ηθοποιό Βάσω Καβαλιεράτου από την παράσταση «Πνεύμονες» και τους σκηνοθέτες Νουρμάλα Ήστυ και Νίκο Πασχίδη της παράστασης «Ο βουβός σερβιτόρος».

Στις 6μμ, έρχεται η Βάσω Καβαλιεράτου να μας μιλήσει για την παράσταση «Πνεύμονες- Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Μάξιμο Μουμούρη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.

Το έργο αφορά ένα ζευγάρι, γύρω στα τριάντα, το οποίο καλείται να πάρει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του, με τον χρόνο να τους πιέζει. Η επιθυμία για ένα παιδί συγκρούεται με την αγωνία που γεννάται από έναν κόσμο που μοιάζει όλο και πιο τρομακτικός και το μέλλον του δυσοίωνο. «Το έργο δίνει φωνή στη “Γενιά της Αβεβαιότητας” που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής».

Στις 7μμ, φιλοξενούμε τη Νουρμάλα Ήστυ και τον Νίκο Πασχίδη, σκηνοθέτες της παράστασης «Ο βουβός σερβιτόρος» του Χάρολντ Πίντερ, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Δύο πληρωμένοι εκτελεστές βρίσκονται εν αναμονή της επόμενης αποστολής τους, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, όπου ο βουβός σερβιτόρος (ένα αναβατόριο στη μέση του δωματίου) αρχίζει να φέρνει παραγγελίες που διαρκώς αυξάνονται και η υπόθεση παίρνει μια επικίνδυνη τροπή. Ένα έργο που θίγει -μέσω του παράλογου- τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις σ’ ένα απόλυτο σύστημα εξουσίας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 5/2, στις 6μμ, για μια εκπομπή γεμάτη με υπαρξιακά και κοινωνικά θεατρικά ερωτήματα.

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page