top of page
Search
  • Radio Reboot

Το θέμα «κακοποίηση» ανοίγει στις Culturίστριες


Κακοποίηση: Μας μιλούν η Θεραπεία Στάμου-Μαζαράκη, ψυχολόγος και διευθ. Κέντρου Στήριξης «Έλευθος», και η Φωτεινή Κούβελα, Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 6μμ, οι Culturίστριες θα ασχοληθούν με ένα πολύ σημαντικό και λεπτό κοινωνικό ζήτημα, αυτό της κακοποίησης, φιλοξενώντας στο στούντιο δύο γυναίκες που είναι οι πλέον κατάλληλες να μας διαφωτίσουν σχετικά με τις μορφές και τις ρίζες της κακοποίησης, τα χαρακτηριστικά θυμάτων και θυτών, τον κύκλο της βίας, αλλά επίσης, τον τρόπο πρόληψης και τις δομές προστασίας και στήριξης των θυμάτων.

Στις 6μμ, φιλοξενούμε την κα Θεραπεία Στάμου-Μαζαράκη, ψυχολόγο, σωματική-συστημική ψυχοθεραπεύτρια και διευθύντρια του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Στήριξης «Έλευθος», ενώ στις 7μμ, προστίθεται στη συζήτησή μας η κα Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όσο «ταμπού» κι αν είναι να μιλάμε για την κακοποίηση, κρατώντας τη στη σιωπή, συμβαίνει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων (κυρίως, γυναικών, παιδιών, αλλά ακόμη και ανδρών). Ας μιλήσουμε, λοιπόν, γι’ αυτό.

Δύο ώρες δεν είναι αρκετές για να καλύψουμε ένα τέτοιο ζήτημα, ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και σφαιρική συζήτηση επ’ αυτού με την πολύτιμη βοήθεια των καλεσμένων μας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 22/1, στις 6μμ, γιατί η λύση δίνεται μόνο όταν ανοίγουμε τα θέματα στο φως, όχι αφήνοντάς τα στη σιωπή και πίσω από κλειστές πόρτες.

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page