top of page
Search
  • Radio Reboot

Η Φωτεινή Μπάνου στις Culturίστριες


«Πόλεμος Τοπίων»: Μια παράσταση με μαρτυρίες από τον ελληνικό Εμφύλιο

Τη Δευτέρα 8/1, υποδεχτήκαμε ραδιοφωνικά το 2018 μαζί με την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Φωτεινή Μπάνου. Αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση ήταν η μουσική-παράσταση με πραγματικές μαρτυρίες «Πόλεμος Τοπίων» που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε σκηνοθεσία Irène Bonnaud.

Μετά την ολοκλήρωση των εν Αθήναις παραστάσεων την Κυριακή 4/2, ο «Πόλεμος Τοπίων» θα παρουσιαστεί και στη Γαλλία, στο φεστιβάλ Scènes d’Europe της Comédie de Reims, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Η Φωτεινή Μπάνου είναι η μοναδική ηθοποιός της παράστασης και ουσιαστικά, εκείνη που αφηγείται και δίνει ζωή στις αναμνήσεις των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν μετά το τέλος του Εμφυλίου. Μας μίλησε για την επιλογή αυτού του θέματος, τον συνδυασμό του βιβλίου του Ηλία Πούλου και του αφηγήματος του Δημήτρη Αλεξάκη, τη σημασία των εικόνων, αλλά και της μουσικής, καθώς και την σκηνοθετική οπτική μιας Γαλλίδας σε ένα «σκοτεινό» ελληνικό θέμα.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός συζήτησης τις επόμενες δράσεις του ΚΕΤ, καθώς η ίδια μαζί με τον Δημήτρη Αλεξάκη έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του πολυχώρου.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, πατώντας εδώ.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page