top of page
Search
  • Radio Reboot

Οι Culturίστριες… παραμυθιάζονται!


«Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια» και «Ηρακλής ο γενναίος» τη Δευτέρα 16/10 στις Culturίστριες

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οι Culturίστριες θα έχουν μια εκπομπή γεμάτη παραμύθια για ενήλικες, αλλά και για παιδιά.

Στις 6μμ, θα μιλήσουμε με τη σκηνοθέτιδα Θάλεια Γρίβα και την ηθοποιό Μαρία Κωνσταντά για την παράσταση «Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια» της ομάδας Άπειρον, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο 104. Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη σε τολμηρά και παράξενα παραμύθια της ελληνικής παράδοσης με εναλλαγή ρόλων και φύλων.

«Μια παράσταση-παραμύθι για μεγάλους, που όχι μόνο δεν είναι αθώο αλλά προκαλεί με το περιεχόμενο και την ευφάνταστη πλοκή του και μας καλεί να ανακαλύψουμε την εναλλακτική, πιο χιουμοριστική αλλά και ταυτόχρονα ‘ανεκτική στο διαφορετικό’ πλευρά του λαϊκού μας πολιτισμού».

Στις 7μμ, υποδεχόμαστε τον Αποστόλη Ψαρρό, που υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης «Ηρακλής ο γενναίος» που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με κεντρικό θέμα τον μυθικό ήρωα και τους άθλους του, βασισμένη στο θεατρικό παιχνίδι και τις συνεχείς, ευφάνταστες μεταμορφώσεις των ηθοποιών που «μας προτρέπουν και μας ενθαρρύνουν να ‘παίζουμε’. Καθώς το παιχνίδι, εκτός από αποτελεσματικός τρόπος εκμάθησης μύθων και ιστοριών, είναι κυρίως τρόπος ζωής.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή....»

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 16/10, στις 6μμ, για να πούμε παραμύθια με νόημα για κάθε ηλικία!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page