top of page
Search
  • Radio Reboot

Χάρισε τον παλιό σου υπολογιστή σε ένα παιδί πρόσφυγα




Χάρισε τον παλιό σου υπολογιστή σε ένα παιδί πρόσφυγα

Η Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο (RSA), σε συνεργασία με την κολεκτίβα «Στην Πρίζα» αναλαμβάνουν από κοινού πρωτοβουλία για την συγκέντρωση παλαιών φορητών υπολογιστών, τελευταίας 8ετίας, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε παιδιά προσφύγων ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά μαθήματα.

Στη Ελλάδα τα παιδιά πρόσφυγες ζουν σε τραγικές συνθήκες, στα ΚΥΤ, σε κοντέινερ ή ακόμη και σε διαμερίσματα και τα περισσότερα από αυτά είναι αποκλεισμένα από την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Εν μέσω πανδημίας τα παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία στερούνται τεχνικών μέσων ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως άτυπης ή τυπικής εκπαίδευσης. Με αφορμή πρόσφατη έρευνα για την εκπαίδευση από την RSA έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται υπολογιστή για να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα και για το σκοπό αυτό καλούμε όσοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν παρακάτω το πώς μπορούν να βοηθήσουν.


Για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, θα χρειαστούμε φορητούς υπολογιστές σε λειτουργική κατάσταση που με μια αναβάθμιση ή συντήρηση να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών. Θα θέλαμε δηλαδή να έχουν λειτουργική κάμερα και μικρόφωνο, και να μην έχουν «δύσκολες βλάβες», χαλασμένα πληκτρολόγια ή σπασμένες οθόνες.

Η συλλογή των υπολογιστών θα γίνει στον χώρο της κολεκτίβας «Στην Πρίζα». Διεύθυνση: Νηλέως 36, Θησείο, Αθήνα. Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 με 18:00

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page