top of page
Search
  • Radio Reboot

Hunt



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο χώρος τέχνης και δράσης ΒΡΥΣΑΚΙ υποδέχεται την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παπάζογλου (LEFT) με τίτλο «HUNT», σε επιμέλεια της θεωρητικού – ιστορικού τέχνης Ιωάννας Άντζακα.


Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 9 Μαΐου 2022.


Σημείωμα επιμελήτριας:


Τρέχει - μένεις πίσω – χάθηκε.

Άραγε προφταίνουμε ποτέ;


Ο Λευτέρης Παπάζογλου μάχεται ενάντια στη λήθη της πραγματικής στιγμής και επιχειρεί την αιχμαλώτιση του συναισθηματικού και κινησιολογικού φορτίου της. Μέσω της χρήσης αναλογικών μέσων, όπως και της τεχνικής της μακράς έκθεσης, επιχειρεί να «γράψει με το φως», ερευνώντας την αέναη σχέση ανθρώπου και χρονικής διάστασης - που κινείται πάντα προς μία κατεύθυνση. Η πρωτόλεια αποτύπωση των συνθέσεών του γίνεται σε φωτογραφικό film, κατά κόρον ασπρόμαυρο και δίχως μετέπειτα επεξεργασία, προσδίδοντας ένα ακατέργαστο αλλά άμεσο και μεστό αποτέλεσμα. Μέσα από το πάγωμα της ολότητας της κίνησης, από την πρόθεση έως και την ολοκλήρωση (;), ίσως και των υποδόριων διαθέσεών της, αποκαλύπτονται ή/και δημιουργούνται αναπάντεχες οπτικές πτυχές και αναγνώσεις.


Η σύνθεση του αφηγήματος αποτελείται από μια επιλογή μέσα απ’ το πολυετές έργο του φωτογράφου, όπου πραγματοποιείται μια νέα εξιστόρηση που διέπεται ευλαβικά από τον κοινό άξονα που αφορά το κυνήγι του χρόνου, τη σχέση της χρονικής διάστασης με τον άνθρωπο και τη φύση, αλλά και τον εγκλωβισμό της δυναμικής ενός συναισθήματος, μιας κίνησης σε μια «υλική» μνήμη. Γεωμετρικά σχήματα, συμβολισμοί, μορφές και ιδιόχειρες κατασκευές του καλλιτέχνη γίνονται συμπρωταγωνιστές μέσα στο χωροχρονικό διηνεκές που συνθέτει το σουρεαλιστικό χάος της ύπαρξης, αλλά και το χαμό αυτής. Ο αυτοσχεδιασμός και τα αφαιρετικά αποτελέσματα αυτόφωτων υπάρξεων, συμπληρώνει το διάλογο για τη δημιουργία ενός φαντασιακού σύμπαντος που μας καλεί με μια νοσταλγική ή/και απόκοσμη νότα να το γνωρίσουμε.


Έτσι, οδηγούμαστε σε φωτογραφικές απεικονίσεις μυστικιστικού, σχεδόν τελετουργικού, χαρακτήρα που προτείνουν ακριβώς αυτό: μια πολύπλοκη καταγραφή της ενιαίας στιγμής, σώζοντας το ορμητικό εύρος της, και του άλλου, παράλληλου κόσμου ή δεύτερου εαυτού μας που ενυπάρχει στην πραγματικότητα. Μια ανθρωποκεντρική αποτύπωση του «πίσω κειμένου» και ανοιχτών ενδεχόμενων.


Τελειώνει ποτέ το κυνήγι;


Το αφήγημα μένει ανοιχτό.


Επικοινωνία:


Λευτέρης Παπάζογλου


Ιωάννα Άντζακα


Στον ημιώροφο του εκθεσιακού χώρου του Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα).

Πρόσβαση από σταθμό Μοναστηράκι, 3’ με τα πόδια.


Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 – 00:00


Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Απριλίου στις 19:30


Είσοδος ελεύθερη


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη:


Ο Λευτέρης Παπάζογλου / Left γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία το 1993, όποτε και σπούδασε στο Ε.Μ.Ε.Φ. (Εργαστήριο Μελέτης και Εφαρμογής Φωτογραφίας). Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον φωτογράφο και συγγραφέα Σ. Σκοπελίτη ενώ, ακόμη, δραστηριοποιήθηκε σε φωτογραφικά studio και τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, δίδαξε σεμιναριακό μάθημα φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει διακριθεί στο εξωτερικό (Φλωρεντία, Νέα Υόρκη, Δανία) ενώ έργα του συμπεριλαμβάνονται σε διεθνή φωτογραφικά λευκώματα και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page