top of page
Search
  • Radio Reboot

“Hotel Éternité” στις Culturίστριες


“Hotel Éternité”: Ένα ξενοδοχείο όπου τίποτε δεν επιτρέπεται να παλιώσει

Τη Δευτέρα 24/2, στις 6μμ, οι Culturίστριες δεν κλείνουν μόνο τον μήνα, αλλά και έναν κύκλο έξι ετών στο Radio Reboot. Σ’ αυτή την τελευταία εκπομπή, λοιπόν, θα φιλοξενήσουμε τους ηθοποιούς Αλεξία Μπεζίκη και Γιώργο Γλάστρα από την παράσταση “Hotel Éternité”, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, που παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.

Το έργο έχει ως χώρο δράσης ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο, όπου ο χρόνος κυλά κάπως διαφορετικά -ή απλώς, δεν κυλά- για τους ενοίκους του και όπου τίποτε δεν επιτρέπεται να παλιώσει. Βασικοί ήρωες είναι οι οκτώ εργαζόμενοι του ξενοδοχείου (η διευθύντρια, το προσωπικό, ένας γιατρός και ένας παράξενος άνδρας που μεταμφιέζεται και συνεχώς κοροϊδεύει την ανθρώπινη αγωνία) και καθήκον τους είναι να διατηρήσουν μια ουτοπία.

«Να διατηρήσουν ένα μέρος όπου ο χρόνος θα γυρίζει κι “αλλιώς”, ένα μέρος όπου ο θάνατος δεν θα υπάρχει. Όμως, κανείς δεν καταφέρνει να κρατήσει τον παράδεισό του για πάντα –ίσως ο παράδεισος μόνο έτσι να φτιάχνεται, από υπερβολικά συμπυκνωμένο χρόνο. Δεν πειράζει. Άλλωστε, η τελειότητα είναι γι’ αυτούς που δεν έχουν φαντασία».

Σας περιμένουμε, λοιπόν, τη Δευτέρα 24/2, στις 6μμ, όχι για να «παγώσουμε» τον χρόνο, ή να πούμε αντίο, αλλά απλώς, για να κλείσουμε μαζί, με έναν όμορφο και γνώριμο τρόπο, αυτόν τον ραδιοφωνικό κύκλο. Άλλωστε, δεν ξέρουμε για την τελειότητα, αλλά η φαντασία, σίγουρα, δεν μας λείπει –ούτε σ’ εσάς!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page