top of page
Search
  • Radio Reboot

Black Forest & Νατάσα Τριανταφύλλη στις Culturίστριες


«Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος» & «Το Χρονικό του Χρόνου»: Ανάμεσα σε έναν «εφιαλτικό μικρόκοσμο» & το αχανές σύμπαν

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 6μμ, στις Culturίστριες φιλοξενούμε την Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη και τον Πολύδωρο Βογιατζή από την παράσταση «Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», καθώς και τη Νατάσα Τριανταφύλλη από την παράσταση «Το Χρονικό του Χρόνου».

Στις 6μμ, έρχονται οι ηθοποιοί Κατερίνα Λούβαρη-Φασόη και Πολύδωρος Βογιατζής και για μία ώρα μπαίνουμε στον κόσμο που έχουν δημιουργήσει για την παράστασή τους «Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος» του Philippe Minyana, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη και παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το έργο του Minyana είναι μια ελεύθερη διασκευή στον μύθο «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου. Η παράσταση της ομάδας Black Forest που σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης, συνδυάζει το έμψυχο υλικό των δύο ηθοποιών με διαφορετικά αφηγηματικά -και όχι μόνο- μέσα, δημιουργώντας έναν φαντασιακό και εφιαλτικό μικρόκοσμο.

«Δημιουργεί ένα σκληρό κείμενο, που κινείται μεταξύ αφήγησης και θεατρικής δράσης, πλάθοντας έναν κόσμο με υλικά την αλαζονεία, τη διαστροφή, τη χυδαιότητα και την εκδίκηση. Τα πρόσωπα μπαίνουν σε έναν τραγικό κύκλο αίματος, που θα κλείσει μόνο όταν θα έχουν συντριβεί ολοκληρωτικά. Ωστόσο, το έργο τελειώνει με την ελπίδα μιας νέας, αμόλυντης ζωής».

Στις 7μμ, φιλοξενούμε τη σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη, με αφορμή την παράσταση «Το Χρονικό του Χρόνου», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen Hawking, και η οποία κάνει πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τέχνης, στη σκηνή της Φρυνίχου.

Η ιδέα για την παράσταση ανήκει στη Νατάσα και μέσα από αυτή, προσπαθεί να φέρει σε διάλογο την επιστημονική σκέψη με την καλλιτεχνική δημιουργία. «Η αποκαλυπτική ευφυΐα του Hawking θα συναντηθεί επί σκηνής με την έμπνευση και το πάθος λογοτεχνικών και θεατρικών ηρώων οι οποίοι, ίσως και εν αγνοία τους, πλησίασαν τις ίδιες θεματικές που συνοψίζονται στην αμετάβλητη αγωνία για τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης».

Σας περιμένουμε, τη Δευτέρα 17/2, στις 6μμ, για να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε μαζί αυτά τα διαφορετικά θεατρικά σύμπαντα.

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page