top of page
Search
  • Radio Reboot

«Όφις και κρίνο» & «Φτερά μπεκάτσας»: Δύο παραστάσεις για δύο διαφορετικές εποχές και φάσεις του


Τη Δευτέρα 3/2, την πρώτη ώρα, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες την Ηρώ Μπέζου και τον Χρήστο Θάνο από την παράσταση «Όφις και κρίνο», έργο του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο έχουν προσαρμόσει θεατρικά από κοινού, σκηνοθετεί ο Χρήστος Θάνος και παρουσιάζεται στο Bios (Basement).

Ένα έργο που ήταν σαν εκείνο να τους βρήκε όταν ξεκίνησαν να ψάχνουν το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν μαζί και μιλά για τον έρωτα στην παραφορά του, για την ομορφιά και τον θάνατο, έννοιες που μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποτελέσουν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Και όπως μας είπαν, ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της πρώτης νεότητας, είναι πολύ πιο καθαρός και σωστός απ' ό,τι αργότερα, όταν πια προσπαθούμε να συντονιστούμε και να ταιριάξουμε με την κοινωνία γύρω μας. Θα ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος, αν συνεχίζαμε να τον βλέπουμε όπως τότε.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, εδώ.

*Η παράσταση «Όφις και κρίνο», παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ, στο Bios (Πειραιώς 84, Γκάζι), έως τις 14/4.

Τη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε τον ηθοποιό Σταύρο Γιαννουλάδη, μέλος της αγαπημένης μας θεατρικής ομάδας 4Frontal, από τη νέα τους παράσταση, «Φτερά Μπεκάτσας», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη και παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ένα ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του '90, διαπληκτίζεται και ετοιμάζεται να χωρίσει με έναν καθόλου κομψό, αλλά σίγουρα αναγνωρίσιμο, τρόπο. Η ομάδα με αυτή την παράσταση συνεχίζει να ασχολείται και να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή νέα ελληνικά λογοτεχνικά έργα που στον πυρήνα τους αφορούν την οικογένεια, τις παθογένειές της και τους απομυθοποιημένους ήρωές τους.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα συνεχιστεί και η παράστασή τους «Μύρτος», παίρνοντας παράταση από τις 12/2 έως τις 2/4.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη η συζήτησή μας, εδώ.

*Η παράσταση «Φτερά μπεκάτσας» παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9:15μμ και Κυριακή στις 6:30μμ, στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, έως τις 12/4.

© 2024 Radio Reboot

bottom of page