top of page
Search
  • Radio Reboot

«Όφις και Κρίνο» & «Φτερά Μπεκάτσας» @ Culturίστριες


«Όφις και Κρίνο» & «Φτερά Μπεκάτσας»: Ένα έργο για τον έρωτα, την ομορφιά και τον θάνατο και ένα για τον θάνατο ενός έρωτα

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, έρχονται στις Culturίστριες η Ηρώ Μπέζου και ο Χρήστος Θάνος, καθώς και οι 4Frontal, συγκεκριμένα, Σταύρος Γιαννουλάδης και ένας ακόμη κύριος-έκπληξη από την ομάδα.

Στις 6μμ, η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Χρήστος Θάνος θα μας μιλήσουν για την παράστασή τους «Όφις και Κρίνο», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη που παρουσιάζεται στο Bios.

Οι δύο ηθοποιοί όχι μόνο παίζουν επί σκηνής, αλλά επίσης υπογράφουν από κοινού την θεατρική απόδοση του κειμένου, το οποίο μάλιστα ήταν και το πρώτο λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα, ενώ ο Χρήστος Θάνος σκηνοθετεί.

«Ένας ζωγράφος, λάτρης του ωραίου και της ηδονής, καταγράφει στο ημερολόγιό του τη θυελλώδη πορεία της σχέσης του με μία νεαρή γυναίκα. Το υπερβατικό πάθος του τον κυριεύει ολοκληρωτικά, αφυπνίζοντας, αναπόφευκτα, θεμελιώδεις υπαρξιακές του αγωνίες. Σταδιακά κυριαρχείται από την ιδέα του θανάτου, μέχρι που αποφασίζει να συνδέσει τον έρωτά του με την ομορφιά και το θάνατο. Έτσι, καλεί την ερωμένη του και περνά μαζί της μια ερωτική νύχτα διαφορετική από τις προηγούμενες».

Στις 7μμ, υποδεχόμαστε τον ηθοποιό Σταύρο Γιαννουλάδη (και όχι μόνο, αλλά αυτό θα το μάθετε εν καιρώ) από τους αγαπημένους 4Frontal, με αφορμή τη νέα τους παράσταση «Φτερά Μπεκάτσας», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη και παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Βρισκόμαστε στην κουζίνα ενός συνηθισμένου σπιτιού των αρχών του ‘90, όπου ένα ζευγάρι αντιπαρατίθεται, για την ακρίβεια τσακώνεται με έναν πολύ αναγνωρίσιμο τρόπο, με λόγια σκληρά, αλλά όχι ξένα. Πρόκειται να χωρίσει, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα έχουν διαλύσει ο ένας τον άλλο.

«Σε μια μικροαστική κουζίνα ο Θανάσης Βαλτινός χωράει μια ολόκληρη εποχή. Μια εποχή μαζί με την ηθική που μας κληροδότησε, την ελληνική οικογένεια που ακόμα προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε, αλλά και τον θάνατο ενός έρωτα, που είναι πάντα επίκαιρος».

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 3/2, στις 6μμ, για να ξεκινήσουμε τον καινούργιο μήνα με δίπολα, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις, το θέατρο που αγαπάμε και πολλή μουσική!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page