top of page
Search
  • Radio Reboot

Ο Αντώνης Γκρίτσης στις Culturίστριες


«Το καινούργιο σπίτι»: Ένα κλασικό έργο που μετασχηματίζεται σε μια παράσταση που συνδυάζει διαφορετικές επιρροές και αισθητικές

Τη Δευτέρα 20/1, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες τον ηθοποιό Αντώνη Γκρίτση, με αφορμή την παράσταση «Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης και παρουσιάζεται στο Rex-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου, έως τις 9/2.

Αν και το έργο γράφτηκε το 1760, παραμένει στην ουσία του διαχρονικό, και από γραφής μεν, αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο επέλεξε να το προσεγγίσει και τα στοιχεία που θέλησε να αναδείξει ο σκηνοθέτης, χρησιμοποιώντας επιρροές διαφορετικών εποχών και διαφορετικής αισθητικής.

Ο Αντώνης υποδύεται τον Σγκουάλντο, τον υπεύθυνο του συνεργείου ανακαίνισης του καινούργιου σπιτιού των νεόνυμφων Καικίλια και Αντζολέτο. Το ζευγάρι ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς -και πλήθος κόσμου να μπαινοβγαίνει και να παρεμβαίνει- το καινούργιο του σπίτι, το οποίο, τελικά, δεν θα κατοικηθεί ποτέ…

Η συνέχεια της καλλιτεχνικής σεζόν θα βρει τον Αντώνη σε ακόμη δύο παραστάσεις. Από 19/3, ξεκινά στην παράσταση «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, στο Bios, ενώ μετά το Πάσχα, θα συμμετάσχει στην παράσταση «Spoon River ή η ετοιμόρροπη ένωση των αντιθέτων» του Edgar Lee Masters, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Κονδυλάκη, στο θέατρο Σταθμός.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, εδώ.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page