top of page
Search
Radio Reboot

Ειρήνη Μακρή & Τικ Τακ Ντο στις Culturίστριες


“Top Girls” & «Ω! Christmas Three»: Μεταξύ μιας ενήλικης προσέγγισης του κοινωνικού ρόλου των γυναικών & μιας παιδικής χριστουγεννιάτικης περιπέτειας

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, οι Culturίστριες αποχαιρετούν το 2019 φιλοξενώντας, την πρώτη ώρα, την ηθοποιό Ειρήνη Μακρή από την παράσταση “Top Girls” που παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα και τη δεύτερη ώρα, την Αργυρώ Ταμβάκου και τον Παναγιώτη Αδάμ, μέλη της ομάδας Τικ Τακ Ντο, με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Ω! Christmas Three», που παρουσιάζεται στο θέατρο Δεκατέσσερα έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Την πρώτη ώρα, θα μιλήσουμε με την Ειρήνη Μακρή για το έργο “Top Girls” της Caryl Churchill, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το οποίο γράφτηκε το 1982, στην Αγγλία επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ και, σχεδόν 40 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί ένα καίριο και επίκαιρο έργο ως προς την προβληματική που θέτει. Έχοντας επτά γυναίκες επί σκηνής, η παράσταση διατρέχει την Ιστορία και «με αφορμή μία κριτική στον θατσερισμό, εξετάζει τι σημαίνει χειραφέτηση, τι σημαίνει δικαίωμα και ταυτόχρονα ποιο είναι το τίμημα που οφείλει να πληρωθεί για να αναληφθούν οι νέοι ρόλοι σε κοινωνικό, προσωπικό και πολιτικό επίπεδο».

Τη δεύτερη ώρα, στις 7μμ, έρχονται η Αργυρώ Ταμβάκου και ο Παναγιώτης Αδάμ, με τους οποίους θα μιλήσουμε για την χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση «Ω! Christmas Three» της ομάδας Τικ Τακ Ντο, που υπογράφει συγγραφικά η πρώτη και σκηνοθετικά ο δεύτερος. Όλα ξεκινούν όταν ο Άγιος Βασίλης, αφού ήδη έχει μοιράσει τα δώρα, συνειδητοποιεί ότι δεν είχε διαβάσει ένα από τα γράμματα που έχει λάβει, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναμοιράσει δώρα… Και κάπου εκεί, αναλαμβάνουν να σώσουν τα Χριστούγεννα τρεις μυστικοί πράκτορες, οι Μ.Ορ.Ε.Λει.!

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 16/12, στις 6μμ, με την τελευταία εκπομπή για το 2019, όπως ακριβώς σας έχουμε συνηθίσει: με πολύ ενδιαφέρουσες και διαφορετικές παραστάσεις, που πυροδοτούν εξίσου ενδιαφέρουσες συζητήσεις και φυσικά, με ωραία μουσική!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

bottom of page