top of page
Search
  • Radio Reboot

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης στις Culturίστριες


«Οι Λαντζέρηδες» & “Hotel”: Τα μυστήρια της ζωής συναντούν ένα παιχνίδι μυστηρίου

Τη Δευτέρα 2/12, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σαρακατσάνη, με αφορμή την παράσταση «Οι Λάντζέρηδες» που παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και το φετινό θεατρικό δείπνο μυστηρίου του Βρες τον Δολοφόνο, με τίτλο “Hotel”, σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου.

Μας μίλησε για τα κοινωνικά και υπαρξιακά θέματα που θίγει το έργο του Καναδού συγγραφέα Morris Panych, τον ρόλο του φιλόδοξου και ανικανοποίητου Έμετ που υποδύεται και πόσο γνώριμος μας είναι, αλλά και τη δυναμική που δημιουργείται μεταξύ των δύο κεντρικών ηρώων (Έμετ και Ντρέσλερ) που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες και αντιλήψεις ζωής.

Αλλάζοντας κλίμα στη συζήτηση, μιλήσαμε για το φετινό δείπνο μυστηρίου στο El Convento Del Arte, την υπόθεση του "Hotel", τι καλούνται να ανακαλύψουν οι θεατές και πώς συνεχίζουν να εξελίσσονται αυτά τα διαδραστικά θεατρικά δείπνα μυστηρίου επτά χρόνια μετά.

Η συζήτηση, ωστόσο, επεκτάθηκε και πέραν αυτών, καθώς μιλήσαμε γενικότερα για τη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα και τους προβληματισμούς που δημιουργεί στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του θεάτρου.

Είναι πάντα πολλά κι ενδιαφέροντα όσα λέμε με καλεσμένο τον Γιάννη, οπότε δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε μόνοι/μόνες σας, πατώντας εδώ.

* «Οι Λαντζέρηδες», Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι), Τετάρτη 9:15μμ, Πέμπτη 9μμ, Σάββατο 9:15μμ και Κυριακή 6μμ, έως 19/1.

* “Hotel”, El Convento del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο), κάθε Κυριακή στις 9μμ.

© 2024 Radio Reboot

bottom of page