top of page
Search
  • Radio Reboot

Ανδρόγυνο / Οι Λουόμενες @ Culturίστριες


«Ανδρόγυνο. Μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις»: Μία παράσταση που χρησιμοποιεί τα στερεότυπα προκειμένου να τα σπάσει.

Τη Δευτέρα, 11/11, την πρώτη ώρα τής εκπομπής είχαμε κοντά μας τη Χριστίνα Σαμπανίκου και τη Βίκυ Αδάμου, ώστε να μιλήσουμε για την καινούργια τους παράσταση «Ανδρόγυνο. Μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις».Η Επιστημονική Κοινότητα μαζί με δυο Στερεότυπα ετοιμάζονται να αποκαλύψουν τα αποτελέσματα χρόνιων ερευνών πάνω στο Θηλυκό και το Αρσενικό, τα οποία, με τη βοήθεια τού κοινού, αναμένεται να διαφέρουν κάθε φορά.

Με τη Χριστίνα Σαμπανίκου να υπογράφει το κείμενο και τη Βίκυ Αδάμου να σκηνοθετεί το έργο, μιλήσαμε για το περιεχόμενο αυτού, για το πώς προέκυψε σαν ιδέα, για τα στερεότυπα με τα οποία καταπιάνεται και πώς, μέσω τού χιούμορ, μπορούν να ειπωθούν σοβαρές αλήθειες, γεγονός που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πραγματικότητα και -γιατί όχι- να την αλλάξουμε. Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ.

«Οι Λουόμενες» τής Κατερίνας Μαυρογεώργη συνεχίζουν τα εξαγνιστικά λουτρά τους στο Skrow Theater

Τη Δευτέρα, 11/11, τη δεύτερη ώρα τής εκπομπής, ήταν μαζί μας η Κατερίνα Μαυρογεώργη, η οποία έχει γράψει το έργο «Οι λουόμενες» και, παράλληλα, το σκηνοθετεί. Η ιστορία μάς τοποθετεί την ημέρα παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε μια επαρχιακή λουτρόπολη, όπου τρεις, άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες, ανακαλύπτουν το σημείο επαφής τους. Όλες έχουν να «ξεπλύνουν» κάτι.

Με την Κατερίνα συζητήσαμε για το ίδιο το έργο, τις ηρωίδες του, τα διαφορετικά και τα κοινά τους σημεία, αλλά και τους συμβολισμούς που προκύπτουν κατά την ανάγνωση του. Μιλήσαμε ακόμη για τη σκηνοθετική της προσέγγιση, αλλά και για τη διαδικασία τής συγγραφής, όπως και για την ενεργή συμμετοχή των υπόλοιπων συντελεστών στο συνολικό αποτέλεσμα. Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page