top of page
Search
Radio Reboot

Νάντια Δαλκυριάδου & Βασιλική Σαραντοπούλου στις Culturίστριες


«Οι γειτονιές του κόσμου»: Το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 6μμ, οι Culturίστριες φιλοξενούν τις ηθοποιούς Νάντια Δαλκυριάδου και Βασιλική Σαραντοπούλου, με αφορμή την παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου, που σκηνοθετεί η πρώτη στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής.

Ο Ρίτσος έγραψε την ομώνυμη ποιητική συλλογή από το 1949 έως το 1951 και συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Μακρόνησο και τον Άη-Στράτη. «Ο Γιάννης Ρίτσος ανασυνθέτει μια ολόκληρη δεκαετία κρίσιμη για την παγκόσμια ιστορία (1941–1951). Η κατοχή, η αντίσταση, η απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος είναι τα θέματα για αυτό το “τραγούδι”, όπως το χαρακτηρίζει ο ποιητής. Ένα “τραγούδι” γραμμένο με την συγκινησιακή φόρτιση της εμπειρίας και την βαθειά γνώση της Ιστορίας του Ανθρώπου.»

Η ποίηση και δη, η κοινωνικο-πολιτική, περνά στη θεατρική σκηνή μετά από (περισσότερα από) 60 χρόνια από την έκδοση του έργου.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, τη Δευτέρα 18/11, στις 6μμ, για να συζητήσουμε για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, για τη δύναμη της ποίησης, αλλά και για να ακούσουμε πολλή και καλή μουσική!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

bottom of page