top of page
Search
Radio Reboot

Ο Μάνος Βαβαδάκης στις Culturίστριες


«Ανθρωποφύλακες»: Μια παράσταση που προκαλεί ερωτήματα για την ατομική και κοινωνική μας ευθύνη

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, ο οποίος μας μίλησε για την παράσταση «Ανθρωποφύλακες» που σκηνοθετεί στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, μεταφέροντας επί σκηνής το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Περικλή Κοροβέση.

Αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με αυτό το βιβλίο και τη θεατρική του μεταφορά, πόσο σημαντική είναι η καταγραφή της μαρτυρίας του Περικλή Κοροβέση για εκείνη την εποχή, αλλά και διαχρονικά, τι βρήκε κατά τη διαδικασία της έρευνας για εκείνη την περίοδο και τι θα ήθελε να αποκομίσουν οι θεατές από την παράσταση. Και φυσικά, το σημαντικό ερώτημα για το πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα φρικτά βασανιστήρια να συνέβαιναν και κανείς/καμιά να μην έκανε κάτι επί 7 χρόνια.

Υπάρχει μια προσωπική ευθύνη, λοιπόν, που γίνεται ευθύνη του συνόλου της κοινωνίας εκείνης της εποχής και μας προβληματίζει για όλα όσα αφήνουμε να περνούν αδιάφορα.

Ο Μάνος επέλεξε τη μουσική και εξήγησε τις συγκεκριμένες επιλογές σε σχέση με την περίοδο της δικτατορίας, τα βασανιστήρια και την παράλληλη πραγματικότητα της εποχής.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, πατώντας εδώ.

* «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9:15μμ, έως 4/6, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5).

bottom of page