top of page
Search
  • Radio Reboot

«Από την Αντιγόνη στην Μήδεια» & «Φροσύνη» στις Culturίστριες


«Από την Αντιγόνη στην Μήδεια» & «Φροσύνη»: Δύο παραστάσεις που υμνούν τη γυναίκα, χωρίς εξιδανικεύσεις

Τη Δευτέρα 4/3, η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο θέατρο με βασικό άξονα τις γυναίκες, καθώς φιλοξενήσαμε την Μαρία Παπαφωτίου και τον Κώστα Γάκη από την παράσταση «Από την Αντιγόνη στην Μήδεια» και τους Λάζαρο Βαρτάνη και Στέφανο Παπατρέχα που σκηνοθετούν τη «Φροσύνη».

Την πρώτη ώρα, μιλήσαμε με την ηθοποιό Μαρία Παπαφωτίου και τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα του έργου, Κώστα Γάκη, για την παράσταση «Από την Αντιγόνη στην Μήδεια» που παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Άλφα.Ιδέα. Μας μίλησαν για το θέμα της και την επιλογή των μυθικών γυναικών, των οποίων οι ιστορίες παρουσιάζονται επί σκηνής, το ενδιαφέρον που έχουν για τους ίδιους, τον σκοπό και την οπτική πάνω στο θέμα, καθώς και το πώς προβάλλονται και αντιμετωπίζονται οι γυναίκες διαχρονικά, αλλά και την πορεία που θα έχει στη συνέχεια η παράσταση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Τη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε τους ηθοποιούς Στέφανο Παπατρέχα και Λάζαρο Βαρτάνη, οι οποίοι αυτή τη φορά έχουν από κοινού τον ρόλο του σκηνοθέτη στον μονόλογο «Φροσύνη» που έγραψε ο Στέφανος και παρουσιάζεται στο θέατρο Άβατον με τη Σύνθια Μπατσή επί σκηνής. Μιλήσαμε για την επιλογή του συγκεκριμένου ιστορικού και τραγικού προσώπου ως έμπνευση και άξονα της παράστασης, τι τους γοήτευσε στην ιστορία της Κυρά-Φροσύνης, πόσο εύκολο είναι να συν-σκηνοθετείς σε έναν μονόλογο, αλλά φυσικά και για την άλλη τους παράσταση, «Έλα να παίξουμε», που παρουσιάζεται στο Faust.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτησή μας εδώ.

* «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια», Σάββατο στις 9:15μμ και Κυριακή στις 7μμ, στο θέατρο Άλφα.Ιδέα (Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα), έως 24/3.

* «Φροσύνη», Τετάρτη στις 8:30μμ, στο θέατρο Άβατον (Ευπατρίδων 3, Γκάζι) έως 10/4.

* «Έλα να παίξουμε», κάθε Πέμπτη στις 8:30μμ, στο Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα).

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page