top of page
Search
  • Radio Reboot

Coeval I & 4Frontal στις Culturίστριες


Τη Δευτέρα 18/2, οι Culturίστριες επιστρέφουν με ένα δίωρο γεμάτο θέατρο, καθώς θα έχουμε συνεντεύξεις για δύο ιδιαίτερες και διαφορετικές μεταξύ τους θεατρικές παραστάσεις, το “Hahnemann Vol.1” και τον «Μύρτο».

Στις 6μμ, φιλοξενούμε την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Άννα Δανέζη και την σκηνογράφο Κατερίνα Βισβιροπούλου, αμφότερες ιδρυτικά μέλη της ομάδας Coeval I, με αφορμή την παράστασή τους “Hahnemann Vol.1”, που παρουσιάζεται στο Μπάγκειον. Πρόκειται για μια περφόρμανς, η οποία με άξονα τη σχέση -και την ανακάλυψη της απιστίας μέσα σ’ αυτή- ενός ζευγαριού, προσπαθεί να συνδέσει την ομοιοπαθητική με το θέατρο. Παρουσιάζεται διαδοχικά η ίδια ιστορία με διαφορετικούς ομοιοπαθητικούς χαρακτήρες κάθε φορά. Κι αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό, θα φροντίσουμε να μας το εξηγήσουν.

Στις 7μμ, έρχονται δύο παλιοί και αγαπημένοι μας γνώριμοι, ο Θανάσης Ζερίτης και η Νεφέλη Μαϊστράλη από την ομάδα 4Frontal, με αφορμή την καινούργια τους παράσταση «Μύρτος», η οποία αποτελεί διασκευή στο ομώνυμο βιβλίο του Παύλου Μάτεσι και παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ο Θανάσης υπογράφει τη σκηνοθεσία, και την δραματουργική επεξεργασία οι δυο τους από κοινού.

Μεταφερόμαστε στο 1939, σε μια ελληνική κωμόπολη, όπου ζει ο Μύρτος, ένα 8χρονο αγόρι που γεννήθηκε κοιμώμενο. Στο απέναντι σπίτι, ζει η επιφανής οικογένεια Γαβριήλ και κάτω από την αψεγάδιαστη εικόνα που θέλει να διατηρήσει, κρύβονται τα πιο βρώμικα και νοσηρά μυστικά. Ο Μύρτος θα ξυπνήσει κι όταν αυτό συμβεί, ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει;

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 18/2, στις 6μμ, για μια εκπομπή γεμάτη με πολύ ενδιαφέρον θέατρο!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page