top of page
Search
  • Radio Reboot

Οι «Χοηφόροι» στις Culturίστριες


Χοηφόροι»: Η Ειρήνη Φαναριώτη και ο Άρης Λάσκος «έκλεισαν» το έργο του Αισχύλο σ’ ένα δώμα!

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα, τη δεύτερη ώρα, στις 7μμ, οι Culturίστριες φιλοξενούν τους ηθοποιούς και μέλη της θεατρικής ομάδας Terre de Semis, Ειρήνη Φαναριώτη και Άρη Λάσκο, με αφορμή την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου που παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (μέχρι τις 2/12).

Η Ειρήνη έχει τον ρόλο της σκηνοθέτιδας και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα συνυπογράφουν τη διασκευή της αισχύλειας τραγωδίας, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Ορέστεια» και παρόλο που στο μυαλό μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ανοιχτά θέατρα και τον πολυπληθή Χορό, οι τέσσερις ηθοποιοί καταφέρνουν να της δώσουν πνοή στον μικρό χώρο του Δώματος.

«Ο Ορέστης, καταφθάνει ως σωτήρας του οίκου, αποφασισμένος να τιμωρήσει τον φόνο του πατέρα του, με εντολή του Απόλλωνα. Θα υποφέρει, όμως, από το βάρος της μητρικής εξόντωσης. Θα επικαλεστεί το Θείο Δίκαιο. Τη στήριξή του, ζητά εξαρχής κι ο Χορός, με τον ερχομό του σωτήρα και την ελπίδα του για μια αλλαγή. Ποια είναι η ευθύνη του συνόλου σε μια πόλη που βουλιάζει στην αδικία; Θα καταφέρει ο Ορέστης να τη διαλύσει και να επανιδρύσει την τάξη, ή μια τέτοια πράξη θα τον φέρει αντιμέτωπο με μεγαλύτερα δεινά;»

Σας περιμένουμε από τις 6μμ, με ωραία μουσική και αυθόρμητες (ή και όχι) συζητήσεις!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page