top of page
Search
  • Radio Reboot

«Το δαχτυλίδι της μάνας» στις Culturίστριες


«Το δαχτυλίδι της μάνας»: Οι C for Circus γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια με την πιο αισιόδοξη παράστασή τους

Τη Δευτέρα 5/11, στις 6μμ, οι Culturίστριες φιλοξενούν τρία εκ των μελών της ομάδας C for Circus και συγκεκριμένα, τη Νατάσα Ρουστάνη, την Χρύσα Κοτταράκου και τον Παύλο Παυλίδη, ο οποίος και σκηνοθετεί την παράσταση «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση, στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις για 2η σεζόν.

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο πριν 120 χρόνια, το 1898, και είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. Η ιστορία ξεκινά την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου σε μία καλύβα κοντά στο δάσος ζει μια φτωχή οικογένεια, η μητέρα και οι δύο γιοι της, εκ των οποίων ο μεγάλος είναι βαριά άρρωστος. Αυτός είναι ο Ποιητής που, λίγο πριν πεθάνει, νοσταλγεί και φαντάζεται τα βουνά του τόπου του, τις νεράιδες του βουνού, τους θρύλους της οικογένειάς του και ονειρεύεται να πεθάνει στην αγκαλιά της αγαπημένης του. Η μητέρα αποφασίζει να πουλήσει το δαχτυλίδι που είχαν δώσει οι μοίρες στους προγόνους της, για να σώσει τον γιο της, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή της η πράξη θα επιφέρει κατάρα.

Οι C for Circus κλείνουν φέτος 10 χρόνια ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με την πιο αισιόδοξη παράστασή τους, όπως την χαρακτηρίζουν, ξαναγράφοντας για χάρη του ποιητή τις τελευταίες δέκα σελίδες του έργου. Ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί ως μουσικό δράμα και χριστουγεννιάτικο ονειρόδραμα, αλλά επί σκηνής μετατρέπεται σε «μια ολοζώντανη τελετή αποχαιρετισμού με όχημα τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία».

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 5/11, στις 6μμ, για ένα ταξίδι στο παρελθόν, κάπου στην ελληνική ύπαιθρο…

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page