top of page
Search
Radio Reboot

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας στις Culturίστριες


«Αντιγόνη»: Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας φέτος το καλοκαίρι σκηνοθετεί την τραγωδία του Σοφοκλή για το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 6μμ, φιλοξενούμε στις Culturίστριες τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Κωνσταντίνο Ντέλλα, με αφορμή την παράσταση «Αντιγόνη» που σκηνοθετεί για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και θα παρουσιαστεί 20 και 21 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

Την δημοφιλέστερη και πιο πολυπαιγμένη τραγωδία του Σοφοκλή αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει φέτος ο Κωνσταντίνος Ντέλλας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ερωτήματα «ποιος έχει δίκιο;» και «ποιος είναι το τραγικό πρόσωπο;» αυτής της ιστορίας.

Η ιστορία της Αντιγόνης είναι λίγο-πολύ γνωστή. Βρισκόμαστε στη Θήβα μόλις έχει λήξει η εμφύλια σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο των δύο αντίπαλων αδελφών, Ετεοκλή και Πολυνείκη. Ο βασιλιάς και θείος των νεκρών, Κρέοντας, διατάζει την ταφή του πρώτου με όλες τις τιμές, αλλά να μείνει άταφος ο δεύτερος ως εχθρός της πόλης.

Η αδερφή τους, Αντιγόνη, αρνείται να το δεχθεί και προσπαθεί να θάψει τον Πολυνείκη μόνη της, αλλά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται από τον βασιλιά να θαφτεί ζωντανή, ακόμη και μετά τις ικεσίες του γιου του και μνηστήρα της Αντιγόνης, Αίμονα. Στη συνέχεια, οι εξελίξεις για όλους είναι δραματικές και ο Κρέων, στο τέλος, χάνει όλα όσα αγαπά.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 11/6, στις 6μμ, για να μιλήσουμε με τον Κωνσταντίνο Ντέλλα για το δίπολο δίκαιο-άδικο και την τραγικότητα των ανθρώπων τότε και τώρα.

bottom of page