top of page
Search
  • Radio Reboot

Οι Lorem Ipsum στις Culturίστριες


«Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου»: Η επιστροφή του μεσαιωνικού κωμικού μιούζικαλ από την ομάδα Lorem Ipsum

Τη Δευτέρα 23/4, στις 6μμ, οι Culturίστριες φιλοξενούν δύο εκ των μελών της θεατρικής ομάδας Lorem Ipsum, τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Κεντρωτά και τον ηθοποιό Φίλιππο Λούβαρη, με αφορμή το μεσαιωνικό κωμικό μιούζικαλ «Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου» που παρουσιάζεται στο θέατρο Vault κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:30μμ.

Μετά την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι», η ομάδα επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της, στο πρώτο τους έργο. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Εδιμβούργο του 1410 μ.Χ., όταν βασιλιάς είναι ο Κένεθ ο Ε’, κάτω από τις διαταγές του οποίου ο ευαίσθητος -αν και δήμιος- Αβελάρδος προσπαθεί να ασκήσει με ευλαβική συνέπεια και ευαισθησία τα καθήκοντά του, πάντα με την αρωγή του πιστού -και ψυχρού- βοηθού του, Ευγένιου.

Η ανατροπή έρχεται όταν λαμβάνει μια επιστολή από τον βασιλιά που τον κάνει να αμφιβάλλει και να αμφισβητεί όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευε αδιαπραγμάτευτα. Στο τραπέζι του αποκεφαλισμού, ωστόσο, βρίσκεται ήδη σιδηροδέσμιος ο Ροβέρτος, ενώ αναστάτωση προκαλεί και η παρουσία της συζύγου του, Μαρί.

Τελικά, ποιος θα χάσει το… κεφάλι του, σ’ αυτή την ιστορία;

Η απάντηση (τουλάχιστον, θα προσπαθήσουμε) τη Δευτέρα 23/4, στις 6μμ.

Σας περιμένουμε!

*Στα μικρόφωνα, όπως πάντα, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα.

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page