top of page
Search
  • Radio Reboot

«Η Βοσκοπούλα» στις Culturίστριες


«Η Βοσκοπούλα»: Οι ηθοποιοί της παράστασης και το ένα μέλος του σκηνοθετικού διδύμου μάς μιλούν γι’ αυτό το «ποιμενικό ειδύλλιο»

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 7μμ, φιλοξενούμε στις Culturίστριες τους συντελεστές της παράστασης «Η Βοσκοπούλα», που παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και συγκεκριμένα, τους δύο ηθοποιούς, Πηνελόπη Τσιλίκα και Γιώργο Παπανδρέου και τον έναν εκ των δύο σκηνοθετών, Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Η ομάδα Elephas tiliensis καταπιάνεται αυτή τη φορά με το έργο «Η βοσκοπούλα» αγνώστου συγγραφέως, το οποίο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, και η σκηνοθεσία, αλλά και η δραματουργική επεξεργασία ανήκουν στον Δημήτρη Αγαρτζίδη και τη Δέσποινα Αναστάσογλου.

Το έργο πραγματεύεται τον έρωτα ενός βοσκού για μια πανέμορφη βοσκοπούλα στην Κρήτη του 16ου αιώνα. «Ένα γκόθικ παραμύθι, σκοτεινό και φωτεινό, βασισμένο ‘σε ρομαντικόν επεισόδιον συνταράξαν την νήσον Κρήτην’, ‘ωφέλιμο για όποιον θέλει να αποφύγει τον έρωτα και τα πάθη της σαρκός’». Θεωρείται σύγχρονο της «Ερωφίλης» και του «Κατζούρμπου», άξιο δείγμα ποιμενικής ποίησης της εποχής, γραμμένο εξ ολοκλήρου στην κρητική διάλεκτο, του οποίου η λογοτεχνική αξία άργησε να αναγνωριστεί.

Με θέμα την πρώτη αγάπη, την εγγύτητα αυτής της έννοιας με τον θάνατο και την απολυτότητα που τη διακρίνει, η «Βοσκοπούλα» διασχίζει σχεδόν 4 αιώνες και φτάνει στη θεατρική σκηνή του 2018.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 12/3, από τις 6μμ, με ρομαντική και ρετρό διάθεση για ένα ταξίδι μέχρι την Κρήτη!

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page