top of page
Search
Radio Reboot

«Πνεύμονες» & «Ο βουβός σερβιτόρος»: Ήρωες σε μια στιγμή μεγάλων αποφάσεων


Την Δευτέρα 5/2, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες, την πρώτη ώρα, την ηθοποιό Βάσω Καβαλιεράτου από την παράσταση «Πνεύμονες-Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις. Μια παράσταση για τις προσωπικές σχέσεις και αποφάσεις της «γενιάς της αβεβαιότητας», αλλά και το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σ’ έναν κόσμο που βρίθει... αρνητικών βεβαιοτήτων.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

*Οι «Πνεύμονες» παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στο Tempus Verum Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι).

Τη δεύτερη ώρα, είχαμε μαζί μας στο στούντιο τους σκηνοθέτες της παράστασης «Ο βουβός σερβιτόρος» του Χάρολντ Πίντερ, τον Νίκο Πασχίδη και τη Νουρμάλα Ήστυ. Το μονόπρακτο έργο του Πίντερ θίγει τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις μέσα σε μια συνθήκη που αγγίζει το παράλογο και θέτει επί τάπητος το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης και πράξης όταν οι εντολές που λαμβάνουμε είναι ενάντια στο αξιακό μας σύστημα.

Όσα μας είπαν οι δύο σκηνοθέτες σχετικά, μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

*«Ο βουβός σερβιτόρος» παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ μέχρι τις 6 Μαρτίου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη).

bottom of page