top of page
Search
  • Radio Reboot

Ηλέκτρα Ελληνικιώτη @ Culturίστριες


Ηλέκτρα Ελληνικιώτη: Το «Προς Ελευσίνα» λειτουργεί σαν ένα εθνικό παλίμψηστο για τα χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους

Την Τετάρτη, 17/1, ήμασταν εκτάκτως στον αέρα τού Radio Reboot και στην παρέα μας είχαμε την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, η οποία αυτή την περίοδο σκηνοθετεί το έργο τού Παύλου Μάτεσι, «Προς Ελευσίνα».

Το εν λόγω θεατρικό πραγματεύεται το ταξίδι μιας οικογένειας κατά την επιστροφή της νεκρής μητέρας τους στα πατρογονικά της. Ωστόσο, παρά το φυσικό γεγονός τού θανάτου της, εκείνη «παρακολουθεί» την πορεία τους και στέκεται μεταξύ άλλων στις στιγμές - ορόσημα τής δικής της ζωής, όσο ήταν ακόμη ζωντανή.

Ο λόγος του Παύλου Μάτεσι κινείται μεταξύ ρεαλιστικού και υπερβατικού, πραγματικότητας και ονείρου, ενώ παράλληλα διατηρεί αναφορές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και, συγκεκριμένα, από τα Ελευσίνια μυστήρια. Επίσης, ο ρόλος του θανάτου φαίνεται πως υπάρχει για να υπενθυμίζει την αξία της ζωής σε αυτούς -αλλά και όχι μόνο- τους ανθρώπους με τα έντονα πάθη και τις αδυναμίες, που παραμένουν η «καρδιά» του ελληνικού κράτους.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη, πατήστε εδώ.

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page