top of page
Search
  • Radio Reboot

«Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια» και «Ηρακλής ο γενναίος»: Παραμύθια, διαφορετικότητα, άθλοι και γενναι


Τη Δευτέρα 16/10 και συγκεκριμένα, την πρώτη ώρα της εκπομπής, φιλοξενήσαμε στις Culturίστριες δύο πολύ θετικές και ενδιαφέρουσες κυρίες, τη Θάλεια Γρίβα και τη Μαρία Κωνσταντά, σκηνοθέτιδα και ηθοποιό αντίστοιχα, από την παράσταση «Ακόμη πιο βρώμικα παραμύθια» της ομάδας Άπειρον, που παρουσιάζεται για 2η χρονιά στο θέατρο 104 (κάθε Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 7μμ, μέχρι τις 19/11).

Πρόκειται για παράσταση βασισμένη σε καθόλου αθώα παραμύθια της ελληνικής παράδοσης (όπως τουλάχιστον έχουμε τα παραμύθια στο μυαλό μας) που παίζουν με τα όρια της ανεκτικότητας της ελληνικής κοινωνίας στο διαφορετικό -που, μάλλον, είναι (ήταν;) μεγαλύτερη απ’ όσο θέλει να δείχνει.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, πατώντας εδώ.

Τη δεύτερη ώρα, μαζί μας στο στούντιο ήταν ο Αποστόλης Ψαρρός, που αν και ο ίδιος είναι ηθοποιός, μας μίλησε με τις ιδιότητες του συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης «Ηρακλής ο Γενναίος» που παρουσιάζεται για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος, για δύο τελευταίες Τετάρτες (18 και 25/10) στις 8μμ.

Μια παράσταση με «καρτουνίστικη» προσέγγιση, βασισμένη στον μυθικό ήρωα και τους άθλους του, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τις μεταμορφώσεις των ηθοποιών, καθώς το παιχνίδι είναι τρόπος ζωής.

Ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησε μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

© 2024 Radio Reboot

bottom of page